Integrált Önkormányzati Térinformatikai Rendszer
Önkormányzati Hírlevél

www.rudaskarig.hu
mail@rudaskarig.hu
Hírlevelünk célja, hogy partnereinket rendszeresen tájékoztassuk a GISPÁN®-nal kapcsolatos hírekről.
Tartalomjegyzék

2011. február

1. Új szolgáltatással szeretnénk
segíteni partnereinket!
2. GISPÁN Alrendszerink bemutatkoznak:
Hasznosítás alrendszer
3. Partnereink
  1. Új szolgáltatással szeretnénk segíteni partnereinket!
Partnereinkkel történt egyeztetéseink rámutattak arra, hogy rendszereink használatának sikerét, megtérülési idejének hosszát nagyban befolyásolja az, hogy az alapadatok mikor válnak elérhetővé a rendszerben.

Több Önkormányzat és a tulajdonában lévő városüzemeltetésért felelős cég is jelezte, hogy csak nagyon lassan képes a rendszerbe az alapadatokat rögzíteni. Ennek a feladatnak a meggyorsítását és segítését tűztük ki célul.
Szolgáltatási körét bővítve, nem csak a rendszerek bevezetését, üzemeltetését kívánjuk támogatni, hanem szükség esetén az alapadatok rendszerbe rögzítését is felvállaljuk. Ezzel biztosítva, hogy az alkalmazni kívánt rendszer minél gyorsabban használatba vehető legyen. A rendszer által a Hivatal számára nyújtott előnyök minél rövidebb távon realizálhatóvá váljanak.

A megoldás nagy előnye az is, hogy az adatok rendszerbe rögzítése a rendszerhez legjobban értő szakemberek által történik, így az adatok még a bevitel előtt egy erős ellenőrzésen mennek keresztül.

Ha új szolgáltatásunk felkeltette az érdeklődését, úgy kérjük, hogy keressen meg bennünket!
Kapcsolattartó: Tóth Lajos kereskedelmi igazgató
E-mail: toth.lajos@rudaskarig.hu
Telefon: +36 30 226 – 9454
  2. GISPÁN® Alrendszerink bemutatkoznak: Hasznosítás alrendszer
A Hasznosítási alrendszer feladata egyrészt az önkormányzati tulajdonú bérleti viszonyban lévő ingatlanok nyilvántartása, másrészt a bérbe adási – hasznosítási – folyamatok naprakész vezetése a bérlőkiválasztástól a szerződéskötésen keresztül (szerződések generálásával), a szerződés időszakának végéig.

Adatbázisban tárolja a bérlemény típusát, az ezekhez rendelhető hasznosítási övezeteket, övezeti feltételeket, a bérleti díj kategóriákat, a bérlemény közművesítettségi fokát és felszereltségét.

Bérbeadás, hasznosítás
A hasznosítási folyamatban szerepelhet épület és egyéb építmény, telek, telekrész, lakás céljára szolgáló helyiség és nem lakás céljára szolgáló helyiség. A bérleményekben elhelyezett bútorzatok és felszerelések is nyilvántarthatók.
Hasznosítási övezetek, övezeti feltételek
A bérlemény típusokhoz rendelhető hasznosítási övezetek definiálása. Az egyes övezetekben a bérlés feltételeit meghatározó szempontok.

Bérleti díjak
Az egyes övezetekhez rendelhetők különböző bérleti díj kategóriák. A bérlemény fekvése, vagy állapota miatt adhatók kedvezmények, melyek az alapbérleti díjból kerülnek levonásra. Egyéb hasznosítási díj az alap bérleti díjba fel nem számolható szolgáltatások ellenértéke (pl. vízdíj, szemétszállítási díj stb.)

Bérlemény típusok
A hasznosításra alkalmas bérlemények fő kategóriáját jelöli, melyek lehetnek, lakás, üzlethelyiség, stb. A rugalmas típus meghatározásnak köszönhetően az egyes bérlemények jellemzőit is ezen tulajdonság kihasználásával alakíthatjuk ki.

Listázási lehetőségek
A rendszer széleskörű listázási lehetőségeket biztosít: hasznosítási időszakok, szerződéses állapotok, lakók, használók, bérlők vonatkozásában.
  3. Partnereink
 


Óbudai Egyetem
Universitas Budensis

 

Készítette: Rudas & Karig Kft.
Elérhetőség és kapcsolatfelvétel: (1) 316-0506, 316-1096, 316-1097

www.rudaskarig.hu

Hírlevél lemondás
Feliratkozás a hírlevélre
Észrevétel, üzenet a szerkesztőknek