rudas-es-karig-kft
GISPÁN térkép Salgótarjánban
 
Salgótarján Megyei Jogú Város megbízásából elkészítettük a város földhivatali alaptérképére épülő és a hivatal GISPÁN rendszerének adatait megjelenítő, számos hasznos tematikát tartalmazó internetes térképét.  A térkép bizonyos témái már nyilvánosan is elérhetők a cikk végén található címen.

A böngészőprogramban megjelenő térképkezelő felület könnyen használható, jól áttekinthető. Kezelése egyszerű, térinformatikai szakértelmet nem igényel.

A felhasználónak lehetősége van böngészni a térképet, keresni címre, helyrajzi számra vagy GPS/EOV koordinátára, mérhet távolságot, kinyomtathatja méretarányhelyesen a térképet jelmagyarázattal együtt.

Számos hasznos térképi tematika került feldolgozásra: zöldterületek, növényzet, közművek, szabályozási terv, orvosi rendelők, gyógyszertárak, iskolák, óvodák, postahivatalok, közintézmények, választási körzetek, sportolási lehetőségek, kulturális és turisztikai értékek, régészeti lelőhelyek, turista útvonalak, barlangok, források  melyek megjelenését a egyszerű rétegkapcsolóban állíthatja be a felhasználó.

Nagyon hasznos funkció, hogy az egyes térképi elemekre, szimbólumokra mozgatva az egér kurzorát, arról további információk jelennek meg, így egy fára állva megtudhatjuk annak életkorát, faját, állapotát, vagy egy orvosi rendelőre állva megkaphatjuk az orvos nevét, telefonszámát, rendeléséi idejét stb.

A térképen tematikus festés is bekapcsolható, például a fák színezése életkor szerint, vagy a földrészletek színezése önkormányzati tulajdoni hányad szerint stb. Ilyen tematikus festés bármely, a GISPÁN adatbázisban tárolt adat alapján beállítható.
 

 
 

 
 

 
A térkép nyilvános témái az alábbi címen érhetők el:
http://mail.salgotarjan.hu:8008/terkep
 

Rudas & Karig Kft. Hírlevél lemondás
Elérhetőség és kapcsolatfelvétel: (1) 316-0506 Feliratkozás a hírlevélre
www.rudaskarig.hu Észrevétel, üzenet a szerkesztőknek