hírlevél
Hírlevelünk célja, hogy partnereinket rendszeresen tájékoztassuk a Gispán Ignis-el kapcsolatos hírekről. (Hírlevelünket más címre is kérheti, vagy lemondhatja, csak kattintson a megfelelő aláhúzott szavakra.)
 

www.rudaskarig.hu
mail@rudaskarig.hu
 Tartalomjegyzék
2011. április
1. GISPÁN® Ignis újdonságok az egri MATÁSZSZ konferencián májusban!
 
2. GISPÁN® Ignis bemutató az Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft-nél
3. GISPÁN® Ignis – alrendszerek bemutatkoznak sorozat: 
Térinformatika
4. Partnereink
 
 1. GISPÁN® Ignis újdonságok az egri MATÁSZSZ konferencián májusban!

Az idén május 16-18-án Egerben megrendezésre kerülő Távhőszolgáltatási konferencia és kiállítás rendezvényen a Rudas & Karig Kft. is megjelenik GISPÁN® Ignis rendszerével, valamint az ehhez kapcsolódó újdonsággal, a műszaki kontrolling témájával.

Előadásunk célja, hogy megvilágítsa egy műszaki információs rendszer által létrehozott adatbázis előnyeit. Rendszerünk alkalmazásával elemezhetővé vállnak a műszaki folyamatok. Ennek eredményeként pedig egyértelmű hatékonyságnövekedés realizálható.
Bemutatónkon ismertetésre kerül a rendszer alapját biztosító műszaki nyilvántartásra épülő (Műszaki objektum nyilvántartó alrendszer) karbantartási alrendszer használatából származó elemzések hasznosíthatósága.

A műszaki kontrolling lehetőséget biztosít
 • működés folyamatos automatikus monitorozására,
 • tényekre alapozott tervek gyors és pontos elkészítésre,
 • a beruházások, ráfordítások eredményének ellenőrzésére (megtérülés, hatékonyság elemzés).
Jöjjön el, hallgassa meg előadásunkat, látogassa meg kiállításunkat!

Bővebb felvilágosítást kollégánktól kaphat:

Tóth Lajos
kereskedelmi igazgató
E-mail: toth.lajos@rudaskarig.hu
Telefon: +36 30 226 – 9454
2. GISPÁN® Ignis bemutató az Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft-nél

Március 1-én lehetőséget kaptunk a mohácsi Mohács-Hő Hőszolgáltató Kft-nél rendszerünk bemutatására. A bemutató után lehetőség volt az elvárások, elképzelések megbeszélésére is.

A bemutató témája a távfűtési rendszer elemeinek, objektumainak a technológiai és működési felépítésnek megfelelő hierarchikus nyilvántartása és ennek térképi támogatása, valamint a műszaki tevékenység teljes adminisztrációját biztosító munkalap és karbantartás támogató rendszer volt.

Természetesen a mindezek egységes rendszerbe történő kezelését biztosító GISPÁN® Ignis felépítése is ismertetésre került.
3. GISPÁN® Ignis – alrendszerek bemutatkoznak sorozat: Térinformatika
A Térinformatikai alrendszer feladata a szakági alrendszerek térinformatikai és rajzi támogatásának biztosítása.

Alkalmazásával megoldható különböző méretarányú alap és szakági térképek, valamint rajzok létrehozása, változásvezetése, megtekintése, keresése, a szakági rendszerekben végzett elemzések eredményének térképekre vetítése (tematikus térképek, hálózatszámítás eredménye stb.). Mind a magas szintű térinformatikai funkciók, mind az alapvető rajzi funkciók teljes mélységben integráltak a szakági alrendszerekkel, azok bármely részéből egységes módon elérhetők.


A Közterület és címnyilvántartó alrendszer és a Térinformatikai alrendszer együttműködésének eredményeként bármely cím vagy helyrajzi szám pillanatok alatt megkereshető a térképen.

A Műszaki objektum nyilvántartó alrendszer és a Térinformatikai alrendszer együtt¬működésével teljes körű térinformatikai megoldás alakítható ki, melyben a szakági térképek mellett helyszínrajzok, sémarajzok, cso¬mó¬ponti vázlatok, működési hossz-szelvények is beilleszthetők. A rendszer a grafikus adatokat az adatbázisban tárolja, az ORACLE Locator/Spatial szolgáltatást használva, megteremtve a térbeli és a leíró adatok egységes kezelésének lehetőségét, kihasználva az egységes térinformatikai adatbázis előnyeit (adat-konzisztencia, tranzakció kezelés és minden Oracle szolgáltatás a térbeli adatokra is, konkurens hozzáférés stb), de rendelkezésre áll a hagyományos, CAD állományokat használó megoldás is.

Az alrendszer szolgáltatásai:
 • internetes/intranetes felület, kliens oldali térinformatikai szoftver telepítést nem igényel
 • egyszerű, térinformatikai szakértelmet nem igénylő felület, lehetővé teszi a széleskörű használatot, az adatbázis gyors hasznosulását
 • a szolgáltatások a mobil klienseken is elérhetők
 • rendelkezésre állnak az elemző funkciók, az objektumlistákon és a térképeken végzett szűrések, leválogatások összevethetők
 • leválogatások térbeli elhelyezkedés alapján, kijelölés egyesével, körrel, zárt sokszöggel
 • topológiai funkciók – hálózat bejárása, zárási terv készítése, elzáró szerelvények megjelenítése listában, elzáró szerelvényekre ablakozás, kizárt fogyasztók listázása
 • automatikus, méretarányfüggő megjelenítés (pl. bizonyos nagyítás alatt a szerelvények és a méretezési megírások ne jelenjenek meg)
 • a térképek méretarányhelyesen, felhasználó által megadható keretfeliratokkal kinyomtathatók
 • lehetőség van az egyes hőközpontok által ellátott épületek kijelölésére
 • jegyzetelés (redline) lehetősége – a térkép és a terepi állapot közötti eltérések egyszerű vonalas elemekkel bejelölhetők, feliratozhatók, a feljegyzések a karbantartó munkahelyen megjeleníthetők, a kért módosítások az éles állományokba átvezethetők
 • a vektoros térképek hátterében raszteres térképek (szkennelt szelvények, légifényképek, ortofotók) is megjeleníthetők, térképi választással
 • járműkövető rendszerrel felszerelt gépjárművek mozgása a térképen követhető
4. Partnereink


Óbudai Egyetem
Universitas Budensis

Készítette: Rudas & Karig Kft.
Elérhetőség és kapcsolatfelvétel: (1) 316-0506, 316-1096, 316-1097
www.rudaskarig.hu
Hírlevél lemondás
Feliratkozás a hírlevélre
Észrevétel, üzenet a szerkesztőknek