Integrált Önkormányzati Térinformatikai Rendszer

Önkormányzati Hírlevél


www.rudaskarig.hu
mail@rudaskarig.hu

Hírlevelünk célja, hogy partnereinket rendszeresen tájékoztassuk a GISPÁN®-nal kapcsolatos hírekről.

INTEGRÁLT IRATKEZELŐ ALRENDSZER!

Iratkezelési kisokos - MELASZ

 

Mi a MELASZ?

Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség

A Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség célja az, hogy az elektronikus aláírást és annak rokon, kapcsolódó és származékos technológiáit népszerűsítse, széleskörű hazai bevezetésüket támogassa, elterjedésüket elősegítse. Ebben a folyamatban a Szövetség katalizátor szerepet vállal és kommunikációs, koordinációs tevékenységet is folytat.

Mi a MELASZ Ready tanúsítvány?

Az elektronikus aláírási alkalmazások vásárlóinak célszerű a tanúsítvány meglétét elvárni, mivel ez a magyar piacon elfogadott szabványosságot igazolja. Ezáltal a vásárló biztos lehet abban, hogy ezek az alkalmazások képesek lesznek együttműködni a többi - szintén tanúsított - termékkel, azaz az általa létrehozott aláírásokat más szoftverek felhasználói is képesek lesznek ellenőrizni, és a befogadott hitelesített küldemények szintén ellenőrizhetők. Mivel e közös szabvány alapjául nemzetközi standardok szolgáltak - ezek lettek pontosítva, illetve magyar viszonyok közé illesztve, értelmezve és integrálva -, a tanúsítvány egyúttal a nemzetközi gyakorlatnak való megfelelőséget is igazolja. E példa nélküli együttműködés eredményeként a közszféra számára létrehozott Megállapodás alapul szolgál a közigazgatás számára is. A közigazgatás a szabványt saját keretei közé illesztette, így a szabályoknak megfelelő alkalmazások a közigazgatási elektronikus ügyintézésben is zökkenőmentesen használhatóak lesznek. A MELASZ szabványosítási erőfeszítései ezzel még nem értek véget. Az elektronikus számlák formátumára vonatkozó ajánlások is már véglegesítés előtt állnak.

A GISPÁN Iratkezelő alrendszer fejlesztése során kizárólag MELASZ Ready tanúsítvánnyal rendelkező alkalmazást építünk a termékünkbe.

 

 

Készítette: Rudas & Karig Kft.
Elérhetőség és kapcsolatfelvétel: (1) 316-0506, 316-1096, 316-1097
www.rudaskarig.hu