MIR Logó

MIR-levél

Hírlevelünk célja, hogy partnereinket rendszeresen tájékoztassuk a MIR-rel kapcsolatos hírekről. Hírlevelünket más címre is kérheti vagy lemondhatja a mail@rudaskarig.hu címre küldött üzenetével.)

Rudas és Karig Kft.
www.rudaskarig.hu
mail@rudaskarig.hu
A digitális térképek házon belüli, illetve széleskörű publikálásához nyílt forráskódú, ingyenes alapszoftverekre épített, webes technológia áll rendelkezésre, melynek bevezetésére különleges akciót hirdetünk!
Tartalomjegyzék 1. MIR Suli 2012. június

1. MIR Suli

2. Webes térinformatikai megoldás

3. Partnereink

Téma: Webes térinformatikai megoldás – oktatás, ismertető, lehetőségek bemutatása


Időpont: 2012. június 26. (kedd) 10:00

Helyszín: Rudas & Karig Kft oktatóterem. 1024 Bp. II. Szilágyi E. fasor 5.

rkra

Az oktatáson való részvétel minden támogatás szolgáltatásunkban résztvevő ügyfelünk számára – előzetes regisztráció után – ingyenes.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Kérjük, hogy részvételi szándékát előre jelezze!

Szirkáné Kiss Éva
e-mail: mail@rudaskarig.hu
tel.: +36 1 316-0506

2. Webes térinformatikai megoldás

A digitális térképek házon belüli, illetve széleskörű publikálásához nyílt forráskódú, ingyenes alapszoftverekre épített, webes technológia áll rendelkezésre, melynek bevezetésére különleges akciót hirdetünk!

A térképek web böngészőben jelennek meg, így a rendszer bevezetése után a lekérdező munkaállomásokon nem kell költséges térképkezelő alapszoftvert üzemeltetni!

Csak ingyenes, nyílt forráskódú (open source) termékeket alkalmazunk a szerver oldalon a térképi lekérdező felhasználók kiszolgálására.

Ezzel a megoldással lehetővé válik a térképi tartalom költségmentes megosztása
a hivatalon belül széles körben, sőt, akár külső partnerek felé is!

A rendszer lekérdező felhasználója megjelenítheti, böngészheti a térképeket, címre, helyrajzi számra kereshet. Kinyomtathatja a térképeket kiválasztott méretarányban és lapméretben, raszteres térképeket, légifotót jeleníthet meg a vektoros térképi rétegek alatt stb. A térképek megváltoztatására azonban nincsen módja.

A kényelmesebb, egyszerűbb térképi áttekinthetőséget szolgálja a gyors rétegkapcsoló és az automatikus, méretarányfüggő megjelenítés lehetősége. Ez utóbbi biztosítja, hogy a szimbólumok a térkép nagyításától függően automatikusan jelenjenek meg, vagy tűnjenek el. (Pl. bizonyos nagyítás esetén az épület alaprajzok ne jelenjenek meg.).

map

Önmagában a web böngészőben történő térképi megjelenítéshez és a fenti funkciókhoz nem szükséges MIR kliens sem. Azonban, ha a térképi lekérdező felhasználó számára szöveges MIR kliens is elérhető – akár hagyományos Oracle kliens-szerver módban, akár e-MIR rendszerben webes felületen –, akkor a webes térképeken a megszokott MIR térinformatikai funkciókat is használhatja („mutasd a rajzon”, leválogatás, lista térképre vetítése, adatlap térképről stb.).

mgos

A lekérdező felhasználó számára ebben az esetben sincsen mód a térképek megváltoztatására, de egy külön, saját rétegre felvihet egyszerű vonalas rajzelemeket vagy szövegeket jegyzetként. Ezen adatok a mentésükkor a többi felhasználó számára is láthatóvá válnak. Ez a funkció jól használható térképi hibák, ill. ezek helyesbítési igényének vagy egyéb észrevételeknek jelzésére, akár a terepi munkák során is. Az elmentett jegyzetrétegek a karbantartó munkahelyen megjeleníthetők, és ott a kért módosítások az éles állományokba átvezethetők.

mgos

Reméljük, felkeltettük érdeklődését e megoldásunk iránt!

Kérje részletes tájékoztatónkat!

Kapcsolattartó: Molnár László
e-mail: molnar.laszlo@rudaskarig.hu
tel.: +36 1 316-0506

3. Partnereink
Oracle Autodesk Bentley Microsoft
Készítette: Rudas & Karig Kft.
Elérhetőség és kapcsolatfelvétel: (1) 316-0506, 316-1096, 316-1097
www.rudaskarig.hu
Hírlevél lemondás
Feliratkozás a hírlevélre
Észrevétel, üzenet a szerkesztőnek