rudas-es-karig-kft
Hírek az <i>e-közmű</i> témában

A mai nappal elérkezett az e-közmű adatszolgáltatás első határideje. November 15-ig kellett elindítani a regisztrációt az Építésügyi portálon.

A GISPÁN® e-közmű megoldásunk bemutatását, illetve az ezzel kapcsolatos konzultációs rendezvényeket tovább folytatjuk. A következő – még nyitott – időpont:

2013. november 20., 10-13 óra

Helyszín: H-1024 Budapest II., Szilágyi Erzsébet fasor 5. I. em 3.
Előadók: Karig Gábor ügyvezető karig.gabor@rudaskarig.hu
Rácz Szabolcs térinformatikai szakértő racz.szabolcs@rudaskarig.hu
Jelentkezés: Molnár László szolgáltatásvezető Szabó Ildikó irodavezető
e-mail: molnar.laszlo@rudaskarig.hu e-mail: mail@rudaskarig.hu
mobil: +36 20 928 5898 tel/fax: +36 1 316 0506

A további időpontokat az igények alapján tervezzük, és hírleveleinkben, illetve telefonon nyújtunk róla tájékoztatást az érdeklődők számára.

Ivóvíz-minőségi jelentések az OKI számára

Tegnap, november 14-én mi is képviseltük magunkat a MAVÍZ által szervezett konzultáción. Ennek témája az OKI által bevezetni kívánt új információs rendszer volt, amelynek segítségével az ivóvíz-minőségi jelentéseket 2015. január 1-től már új formában (XML) kell is szolgáltatni.

A rendezvény sok tanulsággal járt, sok problémás kérdést felvetettek a jelenlévők – köztük mi is –, ami segíti majd a rendszer végleges kialakítását. Jelenleg a rendszer tervezése folyik, amely – a tervek szerint – a jövő év nyarának végétől már tesztüzemben fog működni.

Azt már most is jól látjuk, hogy azoknak az ügyfeleinknek, akik cégünk Labor rendszerét használják, nem fog problémát jelenteni az ivóvíz-minőségi jelentések új formátumú szolgáltatása az OKI felé.

MEKH adatszolgáltatás

A vízi közmű szolgáltatóknak rendszeresen – havonta, negyedévente stb. – különböző tartalmú adatszolgáltatást kell végezniük a MEKH felé. Ez nagy terhet, sok munkát jelent az adatszolgáltatók számára.

Ezt a munkát megkönnyítendő végzünk most GISPÁN® Aqua rendszerünkben fejlesztéseket.

Ennek segítségével nem csak azok az adatok határozhatók meg könnyedén, néhány kattintással, amelyeket szolgáltatni kell az egyes jelentési időszakokban, de támogatni kívánjuk magát a munkafolyamatot is, a hiányzó adatok miatti adatbecslést, a kézi korrekciót és az adatok nyomon követést is.

E megoldásunk bemutatásához tervezünk konzultációval egybekötött bemutató rendezvényeket, amelyek időpontjáról és a regisztrációról következő hírleveleinkben tájékozódhat.

Várjuk az érdeklődők előzetes jelentkezését az igények felmérése végett!

Hidvégi Miklós, fejlesztési igazgató
email: hidvegi.miklos@rudaskarig.hu
telefon: +36 (20) 952 3349

footer
Rudas & Karig Kft. Hírlevél lemondás
Elérhetőség és kapcsolatfelvétel: (1) 316-0506 Feliratkozás a hírlevélre
www.rudaskarig.hu Észrevétel, üzenet a szerkesztőknek