rudas-es-karig-kft
E-közmű ankét

A GITA Műszaki Térinformatika szervezésében a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen megtartott E-KÖZMŰ ankéton előadást tartott a BM Területrendezési és Építésügyi Helyettes Államtitkárság részéről Szűcs Mihály főosztályvezető-helyettes úr, a Lechner Lajos Tudásközpont (LLTK) részéről Szekeres Orsolya és Kurenkov Vjacseszláv, valamint Koós Tamás úr a Vidékfejlesztési Minisztérium részéről.

Az előadásokból a következő fontosabb információk derültek ki:

  • eddig 193 regisztrált szolgáltató van a becsült 1500-ból (!), a regisztrált szolgáltatók közül mindössze 46-an szolgáltatnak az e-közmű felé már adatokat,
  • várható a Kormányrendelet műszaki és egyéb feltételeinek változása,
  • az NKP Nonprofit Kft. alaptérkép szolgáltatása csak újabb egyeztetés után indulhat be,
  • a mostani első szakasz a tájékoztatás célt tűzte ki feladatul, a II. ütem – ami előreláthatólag 2017.01.01-én indul – már a közműegyeztetés, tervezők/tervezés, engedélyezés támogatás feladatait is ki kell szolgálja,
  • a szolgáltatandó adatok, és ennek megfelelően a WMS/WFS szolgáltatások köre a jövőben bővülni fog – már készülnek a műtárgyak/szerelvények WMS/WFS előírásai,
  • távlati terv a közterületi tartalom megjelenítése az NKP-s alaptérképekkel egyidejűleg, az ehhez szükséges feladatok elvégzése valószínűleg önkormányzati hatáskör lesz.
Újabb szolgáltató választotta az általunk kínált e-közmű szolgáltatást

A jelenleg futó szakmai előkészítő munkálatok alapján kijelenthető, hogy március hónap folyamán már legalább 15 szolgáltató számára fogjuk az e-közmű adatszolgáltatást nyújtani!

Az LLTK elismerését kivívó sikeres fejlesztés

Az E-közmű ankéton elhangzott előadások alapján mindenki megbizonyosodhatott arról, hogy aki az e-közmű adatszolgáltatás informatikai részével foglalkozik, folyamatos fejlesztésekre kell felkészüljön.

Szerződött ügyfeleink részére a jogi-, műszaki és szakmai változásmenedzsment a szerződésben megfogalmazott alapszolgáltatásunk része.

Nemrégiben felmerült a LLTK részéről olyan műszaki kérés az adatszolgáltatók felé, melynek megoldása számunkra is több fejlesztési munkanapot vett igénybe, ilyenek várhatóak lesznek a jövőben is. A kérést – az LLTK munkatársai szerint másokkal ellentétben – sikeresen megoldottuk, amivel a LLTK részéről komoly szakmai elismerést könyvelhettünk el.

Az LLTK munkatársaival továbbra is állandó és jó a szakmai kapcsolat.

GISPÁN e-közmű konzultáció és bemutató

Az elmúlt félévben jelentős részvétel mellett több mint 10 alkalommal tartottunk szakmai bemutatóval egybekötött e-közmű konzultációs napokat.

A jogszabályi kötelezettségek ellenére 2014. január elsejével több szolgáltató nem indította még el az e-közmű adatszolgáltatást, így 2014-ben is folytatjuk a GISPÁN® e-közmű megoldásunk bemutatásával egybekötött konzultációs rendezvényeket.

Időpontok: 2014. február 26. (szerda) 10h–13h
2014. március 12. (szerda) 10h–13h
Helyszín: H-1024 Budapest II., Szilágyi Erzsébet fasor 5. I. em 3.
Előadók: Karig Gábor ügyvezető karig.gabor@rudaskarig.hu
Rácz Szabolcs térinformatikai szakértő racz.szabolcs@rudaskarig.hu
GISPÁN e-közmű regisztráció

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban kötelező előzetes regisztrációhoz kötött.

Jelentkezés: Molnár László szolgáltatásvezető
email: molnar.laszlo@rudaskarig.hu
mobil: +36 20 928 5898
Szabó Ildikó irodavezető
email: mail@rudaskarig.hu
mobil: +36 20 549 8058
tel/fax: +36 1 316 0506

A felmerülő kérdések miatt a részvételi létszámot 12 főben maximáltuk, ugyanattól a cégtől legfeljebb 2 fő regisztrációját fogadjuk el.

Ha valaki a regisztráció ellenére mégsem tud részt venni a rendezvényen, kérjük időben jelezze, így a várólistásoknak lehetősége nyílik korábbi időpontot választani.

Korábbi híreink a GISPÁN e-közmű témában

Korábbi GISPÁN® e-közmű szolgáltatással kapcsolatos hírleveleinket az alábbi linkeken keresztül megtekintheti:

1. GISPÁN® e-közmű hírlevél | 2. GISPÁN® e-közmű hírlevél | 3. GISPÁN® e-közmű hírlevél | 4. GISPÁN® e-közmű hírlevél | 5. GISPÁN® e-közmű hírlevél

footer
Rudas & Karig Kft. Hírlevél lemondás
Elérhetőség és kapcsolatfelvétel: (1) 316-0506 Feliratkozás a hírlevélre
www.rudaskarig.hu Észrevétel, üzenet a szerkesztőknek