Ügyfélszolgálat bejelentkezés
Magunkról

Cégtörténet

Cégünk jogelődjét 1989-ben jelentős közép- és nagygépes számítástechnikai múlttal bíró szoftvermérnökök alapították. Térinformatikai rendszerek tervezését és fejlesztését, komplex, intelligens térinformatikai adatbázisok létrehozását határoztuk meg azóta is érvényes cégprofilként.

Megalakulásunkat követően, a „térinformatika hőskorában” mi készítjük el a főváros számára az ország első térinformatikai koncepcionális rendszertervét, mi végezzük el az ország első két közműves projektjének tervezését és teljes programozását.

MicroStation platformon kezdtünk dolgozni, adatbázis-kezelőnek az ORACLE-t választottuk. Később képességeinket kiterjesztjük szinte minden térinformatikai platformra, és egy-egy projekt erejéig más adatbázisokat is alkalmazunk. Saját térinformatikai alapeszközöket is készítünk, melynek segítségével fejlesztjük ki 1993-ban német megrendelésre a CD-n értékesítésre kerülő PC Tourist Európai Turisztikai információs terméket. Ezt később a PC Atlas és az Unsere Erde követték, német nyelvterületen összességében több mint 50 ezer példány kelt el belőlük.

A 90-es évek közepén indítjuk útjára a máig is sikeres GISPÁN® önkormányzati térinformatikai rendszerünk fejlesztését. Ezzel egy időben indítjuk be digitalizálási üzletágunkat is, melynek keretei között kataszteri és közműtérképeket digitalizálunk. 1997-ben indítjuk vízi közművek számára, a vállalati ügyvitelbe integrált, általános műszaki információs rendszer fejlesztését, amely máig is töretlenül fejlődik.

Ebben az időben két nagy jelentőségű egyedi rendszert fejlesztünk, Országos Turisztikai Információs Rendszert a Magyar Turizmus Zrt. megbízásából, Természetvédelmi Térinformatikai Rendszert a Környezetvédelmi Minisztérium számára.

Az ezredfordulón alakul meg szolgáltatási részlegünk, melynek legfontosabb feladata, hogy felhasználóinknak folyamatos támogatást biztosítson rendszereink használatában, és hatékonyabban tudjuk segíteni munkájukat. Két éven belül az önkormányzati és közműves ügyfeleinkkel, évenként megújuló követés-támogatási szerződést kötünk rendszereink hosszú távú, sikeres használata érdekében.

Internetes térinformatikai publikációval a 90-es évek második felében kezdünk foglalkozni. Ezt a stratégiailag fontos feladatot jelenleg nyílt forráskódú és ingyenes alapszoftverekre – Linux, PostGIS, MapGuide Open Source – építkező Térinformatikai Publikációs rendszerünk valósítja meg.

Az új évezred első évtizedének legnagyobb kihívása az integráció, melynek jegyében rengeteg interfészt készítünk (SAP, Libra, WebSCADA, HCWP, WebEye, OpAL, IRMA stb.). A rendszer integrációt helyezi fókuszba a GOP 1.1.1 pályázati támogatással megvalósult, új eszközrendszerre épülő Kockázat alapú Karbantartás Menedzsment Rendszer. Ez a fejlesztés teszi lehetővé az önkormányzati és közműves rendszerünk funkcionális összekapcsolását, mellyel megalkotjuk GISPÁN® City-Cloud Platform névre keresztelt termékünket, a korszerű városüzemeltetés hatékony eszközét.

Cégünk élete során mindig fontosak voltak a nemzetközi kapcsolatok, sokat dolgoztunk Németországba, Olaszországba, Nagy-Britanniába mind a szoftverfejlesztés, mind a digitalizálás területén. A 2010-es évek elejét taposva ismét külföldi terjeszkedésbe kezdünk – ezúttal kelet felé –, de továbbra is egyik legfontosabb célunk, hogy jelenlegi és jövőbeli felhasználóink érdekeit szem előtt tartva, tisztességesen dolgozzunk tovább.