Ügyfélszolgálat bejelentkezés
Szolgáltatások

Egyedi rendszerfejlesztés

Évtizedek óta fejlesztett termékeink mellett más, nagy térinformatikai projekteket is megvalósítottunk, és ilyen munkáktól a jövőben sem zárkózunk el. Továbbra is nyitottak vagyunk nagy egyedi térinformatikai rendszerek kifejlesztésére.

Ilyen egyedi rendszerfejlesztés volt az OTIR is, amely annak idején az egyetlen olyan információs rendszer volt, amely a turisztikai szempontból fontos objektumoknak az ország egész területére vonatkozó teljes nyilvántartását felvállalta és professzionális szinten megoldotta. Az OTIR három alrendszerből – szöveges, térképi és multimédia alrendszer – épül fel, amelyek együttműködve integrált rendszert alkotnak, de egymástól függetlenül is működőképesek. Később részt vettünk e rendszer webes továbbfejlesztésében, amely OnTIR néven futott.

Egy másik ilyen rendszer a Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium (KTM) Integrált Térinformatikai Rendszere (ITR), amelynek fejlesztésében cégünk is részt vett. A projekt célja a KTM és a kapcsolódó területi szervek informatikai szoftverparkjának fejlesztése volt. A projekt kapcsán az igazgatóságokat ellátták Oracle adatbázis-kezelővel és ArcInfo, ArcView térinformatikai eszközökkel. Ezekre az alapszoftverekre épül az alkalmazói szoftver: az ITR, amelyben az alfanumerikus adatok kezelése az Oracle alatt, a térképi adatok kezelése pedig ArcView-ArcInfo segítségével történt. Az ITR három alrendszere: Környezetvédelmi alrendszer, Természetvédelmi alrendszer és Iktató alrendszer, melyek közül ez utóbbi kettő megvalósítását végeztük el.

A fent említett két nagy rendszeren kívül más egyedi rendszereket is megvalósítottunk, és hasonló fejlesztésekben a jövőben is szerepet kívánunk játszani.