Ügyfélszolgálat bejelentkezés
Termékek

Gispán® Terra

A GISPÁN® Terra egy integrált önkormányzati térinformatikai rendszer, vagyis egy térinformatikai alapokon működő, modulárisan felépített programcsalád. A rendszer fejlesztése a magyarországi adottságok és lehetőségek messzemenő figyelembevétele mellett a legfejlettebb eszközök használatával történik. A technikai fejlődés irányait figyelve olyan építkezési filozófiát követ, melynek következtében az önkormányzatok minimális költségek mellett vehetik igénybe a legújabb informatikai eredményeket.

A GISPÁN® Terra teljes mértékben térinformatikai alapokon működik, melynek következtében az általa kezelt nyilvántartások mindegyike rendelkezik térképi kapcsolatokkal. A rendszer által kezelt adatbázison szöveges és grafikus eszközökkel térinformatikai elemzések végezhetőek.

A GISPÁN® Terra az önkormányzati tevékenység egyes munkafolyamatait, feladatait alrendszerekkel támogatja. Vannak általános modulok, amelyek az integrált rendszer működéséhez szükséges központi feladatokat látják el biztosítva az egyes alrendszerek számára a közös, szabványos hátteret. Ilyen modulok például az egyes alrendszerek összehangolást, közös felhasználói felületét végző Keretrendszer, vagy az egyes alrendszerek felhasználóinak a jogosultságait szabályozó Jogosultsági alrendszer is. Más alrendszerek pedig egy-egy konkrét szakterületet támogatnak (pl. Ingatlanvagyon-kataszter, Közterület használat, stb.). Az alrendszerek egymástól függetlenül is képesek működni, ami lehetővé teszi, hogy az önkormányzatok saját igényeik szerint – akár több lépésben is – vezethessenek be alkalmazásokat.

Az Integrált Önkormányzati Térinformatikai Rendszer felépítése

Gispán Terra alrendszerek

Az alrendszerek mindegyike kielégíti a hatályos és jelenleg érvényben lévő legújabb jogszabályi követelményeket.